Rally är en tävlingsform som körs året runt i ett flertal klasser beroende på motorstyrka, licensklass och 2 eller 4 hjulsdrift.
Rally går ut på att på snabbaste möjliga
sätt ta sig fram på (för all annan trafik), avlysta specialsträckor. Mellan dessa sträckor färdas man på vanliga vägar, där alla de vanliga trafikreglerna gäller. De tävlande startar en och en, för det mesta med en minuts mellanrum. Vägarna kan ha både asfalt- och grusunderlag. Co-drivern håller ordning på vägbeskrivningar, noter och tider.

Kontaktperson: Jan-Olof Renberg
Tel: 070-3434996

Piteå MS kör vi två tävlingar per år. Ett vinterrally Jan-Feb, oftast DM, och en mindre sommartävling som racing special på motorstadion, oftast i början av sommaren.

Rally kan man börja delta i från det man fyllt 13 år, i varje fall som kartläsare. Vill man köra själv kan man inte göra det för än man är 18 år och fått körkortet i sin hand, dock får man övningsköra i klassen ungdomsrally redan som 16åring. Det krävs även en licenskurs där det ingår en debutanttävling.

Bilarna är indelade i olika klasser med olika grader av trimning. Bilarna i några av dessa klasser kan även tävla i grenarna backe och racing, då utan kartläsare.

Följande klasser finns:

  • Rally Standard
  • Volvo Original
  • 2WD
  • 4WD
  • Appendix K

Är du intresserad av att vara funktionär på någon tävling? Skicka ett mail här!

Vill du läsa mer om vad de olika klasserna innebär kan du klicka
på denna länk till
SBF:s hemsida med regler